Voordelen van orale supplementatie met collageen

Voordelen van orale supplementatie met collageen

Collageen is het eiwit dat het meest voorkomt in het lichaam, ongeveer 30 % van alle lichaamseiwitten. Het is ook het belangrijkste structurele eiwit van het bindweefsel vanwege zijn vezelachtige structuur van fibrillen die de cellen bij elkaar houden. Collageen is een van die voedingsstoffen die je lichaam mettertijd verliest. Maar tot nu toe heb je je al gerealiseerd dat je je geen laag collageengehalte kunt veroorloven.

Vitaminfood-collageenpeptiden geven uw lichaam de stimulans die het nodig heeft om een gezonde collageenindex te handhaven en de voordelen te plukken die met de supplementatie gepaard gaan. Laten we eens meer leren over Vitaminfood collageenpeptiden en de voordelen van dit collageen.

Intro tot collageen:

 Wat de meeste mensen niet weten over collageen is dat er meer dan 16 verschillende soorten collageen in het lichaam aanwezig zijn. Van deze 16 zijn er twee dominant aanwezig en nuttiger dan de andere. Omdat het een eiwit is, wordt het in het lichaam samengesteld uit aminozuren - glycine, proline en hydroxyproline.

Collageen wordt aangetroffen in huid, botten, kraakbeen en pezen, waar het het lichaam helpt weerstand te bieden aan uitrekking. Daarom wordt het al lange tijd aangeprezen om huidveroudering tegen te gaan, artritispijn te verlichten en zelfs te helpen bij gewichtsverlies.

De collageenproductie neemt af naarmate je ouder wordt:

Het lichaam verslijt op natuurlijke wijze naarmate je ouder wordt. De twintiger jaren zijn het hoogtepunt, als je goed voor je lichaam zorgt, misschien ook begin dertiger jaren. Voor collageen is de situatie een beetje meer ontmoedigend. Het verlies van collageen begint tussen 18 en 26 jaar en tegen de leeftijd van 40 jaar begint de productie elk jaar met 1% te verminderen. Tegen de leeftijd van 80% produceert je lichaam tot 75% minder collageen. Tenzij je bovenmenselijke genen hebt, begint je huid rond je veertigste te verouderen en te rimpelen.

De productie vermindert. Collageen wordt gemakkelijker aangetast door omgevingsfactoren zoals UV-stralen. De consumptie van meer collageen in de voeding of via supplementen kan dit proces helpen vertragen en ervoor zorgen dat de fysiologische functies niet in het gedrang komen.

Vitaminfood collageenpeptiden bevatten 2,5 g collageen, 60 mg vitamine C en 20 mg hyaluronzuur, die er samen voor zorgen dat uw lichaam intact blijft en uw huid er jong uitziet.

Gezondheidsvoordelen van het aanvullen van de collageeninname:

  1.       Betere gezondheid van de huid

De eerste op de lijst is natuurlijk de gezondheid van de huid. Het gebruik van collageen voor het revitaliseren van de huid is waarschijnlijk de meest voorkomende reden dat je het tegenkomt op verschillende sociale media platforms.

Hoewel het merendeel van het onderzoek naar collageensupplementen voor huidvoordelen geheel of gedeeltelijk wordt gefinancierd door bedrijven die er baat bij kunnen hebben, zijn er geloofwaardige resultaten van veel verschillende onderzoekers dat collageen zeker wonderen doet voor de huid.

Deze "eetbare botox", helpt de elasticiteit van de huid te verbeteren en rimpels te verminderen. Het helpt de hydratatie en de dichtheid van het huidcollageen te bevorderen. Als het bij u goed werkt, zult u er jonger uitzien. Veel beroemdheden hebben publiekelijk bekend dat ze het gebruiken en zweren bij de geweldige effecten ervan. Hun fans hebben ook gemeld positieve resultaten werken met collageen. Deze effecten kunnen allemaal worden samengevat als het omkeren van huidveroudering.

Wat echter een leugen zou kunnen zijn, is de mate waarin deze ommekeer plaatsvindt. Vitaminevoedsel gehydrateerde collageenpeptiden helpen bij uw huid.

  1.       Een steiger die het lichaam bij elkaar houdt

Denk aan collageen als de lijm die het lichaam bij elkaar houdt. Van de celstructuur tot organen zoals de huid, hele structuren zoals botten en pezen, collageen houdt het lichaam letterlijk bij elkaar.

  1.       Vermindert gewrichtspijn

Na de voordelen voor de huid is collageen het populairst vanwege de medische toepassing bij het verlichten van gewrichtspijn, vooral bij osteoartritische pijn in heupen, handen en knieën. Dr. Linsenmeyer en dr. Bradley hebben bevestigd dat collageensupplementen via de voeding de gewrichtspijn helpen verminderen en doeltreffend zijn bij de pijnbestrijding op korte termijn bij deze patiënten.

  1.       Spiermassa en gewichtsverlies

Collageen is een eiwit en de verbruikte aminozuren kunnen helpen de spiermassa te vergroten en tegelijkertijd vet te verliezen. Het bevordert niet zelfstandig gewichtsverlies, maar helpt bij een effectieve en gezonde gewichtsbeheersing. Het is ook essentieel bij de aanmaak van bepaalde spiereiwitten zoals creatine.

Bovendien, en in vergelijking met andere eiwitten zoals caseïne, veroorzaakt collageen meer verzadiging na een maaltijd. Onderzoeksdeelnemers die collageen bij hun maaltijd namen, consumeerden 20% minder calorieën dan degenen die dat niet deden. Degenen die collageen innamen hadden 44% minder honger dan degenen die caseïne-eiwit innamen. Op deze manier helpt collageensuppletie in de voeding bij een gezonde gewichtsbeheersing.

  1.       Voorkomt botverlies

Collageen is een bestanddeel van de beenderen en een verminderde productie brengt de constitutie van de beenderen in gevaar. Supplementatie kan echter helpen om de absorptie en assimilatie van aminozuren in collageen te verhogen. Direct beschikbaar collageen helpt de integriteit van het bot te behouden en neveneffecten te voorkomen, zoals vatbaarheid voor fracturen als gevolg van botverdunning en broosheid.

  1.       Hart gezondheid

Een laag van de bloedvaten is gemaakt van collageen. Daardoor zijn ze elastisch en gevoelig voor stijging of daling van de bloeddruk. De polsslag die u kunt voelen, komt doordat bloedvaten, met name slagaders, elastisch zijn en daardoor kunnen uitrekken tijdens de systole contracties van het hart en ontspannen tijdens de diastole. Wanneer deze vaten verharden, ontstaan er complicaties door een inefficiënte bloedtoevoer. Vaten kunnen dan eerder scheuren en bloedingen, shock en beroerte veroorzaken.

  1.       Medisch en cosmetisch gebruik

Collageen heeft nog meer medische en cosmetische toepassingen, waaronder:

Huidvulling voor rimpels, littekens en kloven.

Wondverband - trekt nieuwe huidcellen aan op de plaats van aanbrengen en wordt gebruikt om de wondgenezing te stimuleren bij chronische, granulerende en necrotische wonden.

Geleide weefselregeneratie in de kaakchirurgie

Vaatprotheses en perifere zenuwregeneratie, arteriële reconstructie.

 

Collageen heeft zo veel toepassingen vanwege zijn vitale rol in ons leven. Supplementatie kan deze rol versterken en positieve effecten op genezing en revitalisering van de huid stimuleren.

Factoren die collageen vernietigen:

Bepaalde factoren verhogen de snelheid waarmee collageen in het lichaam wordt afgebroken. Hiertoe behoren roken, alcoholgebruik, overmatige blootstelling aan zonlicht en UV-straling, te weinig slaap en rust, een stressvol leven en overmatig suikergebruik. Deze factoren bevorderen de afbraak van collageen en dat is te zien aan het huidbeeld van degenen die zich hieraan overgeven. Zij lijken meestal ouder dan hun niet-verwennende leeftijdsgenoten.

Vitaminevoedingscollageenpeptiden kunnen u helpen de effecten ervan terug te draaien als u ervoor kiest ermee te stoppen en beter voor uw huid en lichaam te zorgen.

Om de collageenproductie te stimuleren, zou je het volgende kunnen doen:

Verhoog de inname van vitamine C samen met collageenpeptiden - vitamine C is nodig voor een van de stappen van de vorming van collageen. Dus een tekort aan vitamine C zal waarschijnlijk de kans op de vorming van voldoende collageen in gevaar brengen.

Zink, koper, vitamine A en anthocyanidinen zijn ook nuttig bij de chemische reacties die leiden tot de vorming en assimilatie van collageen in de spieren en verschillende weefsels. Gelukkig voor u bevatten de collageenpeptiden van Vitaminfood al deze voedingsstoffen die fungeren als cofactoren en tussenproducten bij de vorming van collageen.

Neem onze collageenpeptiden en krijg ook vitamine C en hyaluronzuur.

 

CONCLUSIE

Als gerimpelde huid je bang maakt, of de gedachte aan gewrichtspijn je knieën doet piepen en spierverlies je zwak doet voelen. Maak je geen zorgen meer, want Vitaminfood collageenpeptiden zijn er om je te redden.

Collageenpeptiden van Vitaminfood zijn als lijm die de bestanddelen van uw lichaam bij elkaar houdt. Ze houden je gezond en intact.

Collageen + vitamine c + hyaluronzuur = 20 voor altijd (geen leeftijd natuurlijk, maar je zult je jonger voelen en er jonger uitzien).

De collageenpeptiden kunnen helpen de fysieke tekenen van veroudering te verminderen en u langer fit te houden

Bestanddelen van onze collageenpeptiden

Voor elke schep (2,5g), krijg je:

  • 2,5g collageen
  • 60mg vitamine C
  • 20 mg hyaluronzuur

Vitaminfood producten bevatten geen verborgen suikers of valse volumegevende ingrediënten. Vertrouw op ons om de nodige hoeveelheid te leveren voor een gezond leven.

De collageenpeptiden van Vitaminfood zijn goed oplosbaar in water en oplosmiddelen op waterbasis. Om in 2 minuten of minder aanspraak te maken op al deze voordelen, mengt u 1 maatschepje in een glas water of vruchtensap voor maximale oplosbaarheid. 

Krijg alle vitaminen die je nodig hebt van vitaminfood's collageen peptiden.

Voor wie is collageenpeptide bestemd?

Dit collageenpeptidetrio is voor iedereen die zijn gladde elastische huid, gezonde spieren en botten gezond wil houden.

Iedereen die vreest rimpels te krijgen vanwege leeftijd of blootstelling aan schadelijke omstandigheden zoals overmatig zonlicht, kan dit pakket gebruiken om de integriteit van zijn huid, gewrichten, spieren of botten te behouden.

De oplossing van collageenpeptiden wordt in minder dan een minuut bereid en houdt u jong en euforisch.

Blijf gezond met Vitaminfood collageenpeptiden.

 

Referenties: