Toegevoegde Suiker: De suiker die u lichaam elke keer weigert

Toegevoegde Suiker: De suiker die u lichaam elke keer weigert

Suikers komen in de natuur voor of worden kunstmatig toegevoegd.

Suikers, verborgen suiker en synthetische suiker... het is allemaal maar rommel die hier op neerkomt - suiker in je eten is er ofwel van nature, ofwel als additief door je producent tijdens de productie.

Natuurlijk voorkomende suikers zijn onder andere:

 • Fructose in fruit (vers en ingeblikt), honing,
 • Glucose in dadels, vijgen, granen
 • Lactose in melk
 • Maltose uit zoete aardappelen, perziken en peren
 • Sacharose in suikerriet, wortelen en bieten

( Al deze zijn in hun ruwe onbewerkte vorm)

Suiker omvat in het algemeen de monosachariden en disachariden, dat zijn de korte-keten koolhydraten. Andere omvatten lange-keten koolhydraten, zoals oligosacchariden als inuline en raffinose in sommige peulvruchten en groenten. Deze hebben een zoete smaak maar worden gewoonlijk niet als suiker ingedeeld.

Toegevoegde suiker komt in twee vormen voor.

*Eerst hebben we de natuurlijk toegevoegde suiker zoals honing.

 *Tweede is de synthetische suiker zoals karamel.

De natuurlijke zijn de betere optie omdat ze minder geraffineerd zijn. Ze zijn natuurlijk -echt- maar niet van nature aanwezig in de hoofdingrediënten van uw voedsel.

Zij hebben verschillende namen, die hieronder verder worden besproken. Een goed voorbeeld is mout van gemoute tarwe of gerst die wordt toegevoegd in wijnen en brood.

De smaak van Vitaminfood is goed genoeg praten voor ons...niet erg zoet maar we proberen het lekkerder te maken en toch gezond.

Stevia is de zoetstof die we gebruiken.

Stevia is geen suiker maar eerder een suikervervanger. Het is een plantenextract met stevioside dat een ongelooflijk zoete verbinding is; 200-300 keer zoeter dan suiker. Een zoetstof met voordelen in plaats van neveneffecten.

Stevia als bestanddeel van Vitaminfood-producten wordt afzonderlijk besproken.

 

Is suiker belangrijk in de voeding?

Suiker is een zoetstof in diëten. Dat is de reden waarom veel voedingsbedrijven suiker toevoegen... voor smaak en aroma. Een gemiddeld persoon zou bijna vanzelfsprekend het suikerdieet verkiezen boven diëten zonder suiker. Smaak is een geweldig verkoopargument, maar een even groot gevaar voor de gezondheid.

Toegevoegde suiker is essentieel om de smaak van een smakelijke snack of maaltijd te verbeteren.

Maar zijn toegevoegde suikers belangrijk in het lichaam?

Helaas niet, waar je tong naar hunkert is niet wat het lichaam nodig heeft!

Je lichaam heeft geen enkele behoefte aan toegevoegde suikers. Het haalt geen koolhydraten uit de toegevoegde suikers.

"Te veel suiker is niet zo zoet voor je gezondheid... Het is belangrijk om je bewust te zijn van de hoeveelheid suiker die je consumeert, omdat ons lichaam suiker niet nodig heeft om goed te functioneren. Toegevoegde suikers leveren geen voedingsstoffen maar wel veel toegevoegde calorieën die kunnen leiden tot extra kilo's of zelfs obesitas, waardoor de gezondheid van het hart wordt aangetast, "dit is een rechtstreeks citaat van een toonaangevende organisatie voor hartonderzoek .

Toegevoegde suikers verlammen en verminderen uiteindelijk de efficiëntie van verschillende systemen.

Zijn er gezonde toegevoegde suikers?

Alle suikers worden door het lichaam op dezelfde manier verwerkt en het enige wat overblijft zijn extra calorieën die ongezond zijn en verband houden met kanker, diabetes en hartziekten, naast andere complicaties.

Sommige hebben misschien minder ernstige bijwerkingen, minder calorieën of het duurt langer voordat je er last van hebt, maar dat zijn waarschijnlijk niet de stoffen die je producenten gebruiken om die hartige smaak te krijgen. Die smaak waar je maar niet genoeg van lijkt te krijgen. De voedingsindustrie is zo druk bezig geweest met het genereren van inkomsten dat voeding niet langer een primaire zorg is.

Hoe vaak komen deze suikers dan voor in mijn voeding?

Vaker dan je zou denken.

Die etiketten met voedingsstoffen die eindigen op -ose en sommige zoals agave nectar. Het is allemaal maar een kleurtje om je blind te maken voor de calorieën die je binnenkrijgt. Natuurlijk kunnen het natuurlijke toegevoegde suikers zijn, maar heb je die extra calorieën nodig?

Daar waar zij in de voedingswaarde-informatiebladen moeten worden vermeld, kunnen vele verschillende vormen van additieven complementair worden gebruikt om u te misleiden. Dit alles doet een beroep op de consument om zijn kennis over suikers uit te breiden, wat een vermoeiende en betreurenswaardige zaak is.

In uw vruchtensappen, brood, desserts, snoep, ijs en shakes.

Vetarme zuivel en andere gezondere alternatieven zijn inderdaad beter, maar gewoon niet van deze kwaliteit. Geloof ons niet op ons woord... doe uw eigen fact checking met een paar monsters en zie hoe vaak het is.

Lijst van alternatieve benamingen voor toegevoegde suikers:

 • Vruchtensapconcentraat
 • Agave nectar
 • Honing
 • Ahornsiroop
 • Ruwe suiker
 • Zoetstoffen uit maïs
 • Kristallijne fructose
 • Omgekeerde suiker
 • Riet/kegelsiroop
 • Fructosestroop

Al deze stoffen worden toegevoegd voor smaak, conservering, ophoping, textuur, smaak en fermentatie.

DE SCHADELIJKE EFFECTEN VAN TOEGEVOEGDE SUIKERS.

Er zijn zeker meerdere studies en artikelen over dit onderwerp en hier is wat ze zeggen over toegevoegde suikers.

 1. Gewichtstoename - Je begrijpt nu al dat het enige wat je krijgt van toegevoegde suikers extra calorieën zijn. Deze hebben geen plaats in het lichaam en resulteren in snelle gewichtstoename en obesitas. Extra calorieën drukken echt op je taille.

De meeste voedingsmiddelen met toegevoegde suikers zijn sterk geraffineerd en bevatten weinig vezels, zodat het eten ervan niet het vullende effect heeft. Het resultaat is dat je een drang ontwikkelt om vaak te snoepen en dus meer calorieën toevoegt.

 1. Slechte voeding

Toegevoegde suikers zijn sterk geraffineerd en dat geldt ook voor de levensmiddelen die ze op smaak brengen. Raffineren betekent het wegnemen van bestanddelen die voedzaam zijn. Het resultaat is een niet-voedzame maaltijd. Dit is in geen geval volledige voeding.

Als je er een gewoonte van maakt om sterk geraffineerde voedingsmiddelen te consumeren, krijg je een tekort aan voedingsstoffen.

 1. Hart complicaties

 Dit kan direct of indirect zijn.

Directe effecten zijn onder meer een hoog-sucrose dieet dat leidt tot een sterke stijging van zowel de systolische als de diastolische druk.

Indirecte effecten zijn onder meer dat suiker natrium in de cellen doet ophopen, wat vervolgens vochtonbalans en hypertensie veroorzaakt.

Suiker beïnvloedt het vetgehalte in het bloed en belast het hart. Glucose-6-molecule bijvoorbeeld vermindert de functie van de hartspieren en kan uiteindelijk leiden tot hartfalen.

 1. Verhoogd risico op kanker

Onderliggende gezondheidsaandoeningen die rechtstreeks verband houden met kanker, zoals zwaarlijvigheid, houden rechtstreeks verband met suiker. Suiker veroorzaakt dus misschien niet direct de abnormale groei van kankercellen, maar veroorzaakt wel de omstandigheden die tot kanker leiden. Het voedt ook de kankercellen net zoals het dat doet met elke andere cel van het lichaam.

Om dit indirecte verband en cumulatief effect te voorkomen, is het belangrijk op uw suikerspiegel te letten om de risicovolle omstandigheden te vermijden.

 1. Verhoogde triglyceriden en diabetes.

Triglyceriden kunnen een voorbode zijn van diabetes type 2. Een stijging boven het normale niveau toont aan dat uw voedsel-energiemetabolisme niet optimaal functioneert.

Dranken zijn afgezonderd als de voornaamste bron van verhoogde triglyceriden. Onder de suikersoorten wordt fructose anders verwerktdan andere suikers en kan het leiden tot een teveel aan triglyceriden.

 1. Ontsteking

Het is onderdeel van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam van gifstoffen. Toegevoegde suikers kunnen dat gif zijn.

Ze leiden tot zwaarlijvigheid, insulineresistentie en een verhoogde darmpermeabiliteit voor bacteriën en schimmels. Toegevoegde suikers in combinatie met vetten in de bloedstroom produceren ook schadelijke Advanced Glycation End Products (AGE's).

Terwijl toegevoegde suikers het probleem veroorzaken, hebben verschillende natuurlijke suikers een ontstekingsremmend effect.

 1. Valse high door dopamine-afgifte

Suiker veroorzaakt het vrijkomen van dopamine in het deel van de hersenen dat in verband wordt gebracht met motivatie en beloningen - de nucleus accumbens.

 Voedselverslaving - ja, het is een echt ding. Je lichaam verlangt elke keer naar meer suiker, waardoor er een progressieve beloningscyclus ontstaat. Je eindigt verslaafd aan een ongezond hoog-suiker dieet routine.

De aanbevolen dagelijkse limieten voor suikerinname:

(1 g toegevoegde suiker = 4 calorieën.)

Niet meer dan 10% van je calorie-inname; ze worden toch niet gebruikt.

0% toegevoegde suiker voor kinderen jonger dan 2 jaar.

100 calorieën toegevoegde suiker voor kinderen boven de 11 jaar en de meeste vrouwen

150 calorieën aan toegevoegde suiker voor mannen.

Vitaminfood's standpunt over toegevoegde suikers.

Onze missie is het leveren van eenvoudige duurzame complete voeding. Toegevoegde suiker speelt geen rol en dus bevatten wij geen verborgen suiker, kunstmatige zoetstoffen of synthetische suiker.

Vitaminfood heeft absoluut geen verborgen suikers, smaakstoffen, zoetstoffen of andere stoffen in het genre van de kunstmatige suikers. Geen enkel bestanddeel dat uw gezondheid in gevaar zou brengen.

Maak een uw account, verleng uw bestelling of zelfs uw eerste pakket en ontvang uw gratis shaker.

 Bestel nu.

Referenties:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5465852/
 2. https://www.ift.org/career-development/learn-about-food-science/food-facts/food-facts-food-ingredients-and-additives/sugars-a-scientific-overview
 3. http://sitn.hms.harvard.edu/flash/2015/natural-and-added-sugars-two-sides-of-the-same-coin/
 4. https://media.lanecc.edu/users/powellt/FN225OER/Carbohydrates/FN225Carbohydrates7.html
 5. https://www.self.com/story/how-different-are-naturally-occurring-sugars-really-from-added-ones
 6. https://sugar.ca/Sugar-Basics/Sources-of-Sugar.aspx
 7. https://www.heart.org/en/healthy-living/healthy-eating/eat-smart/sugar/sugar-101
 8. https://www.sugarnutritionresource.org/the-basics/sources-and-types-of-carbohydrates-and-sugar
 9. https://sugar.ca/SUGAR/media/Sugar-Main/PDFs/Uncover-the-Truth-About-Sugar-Sources-LR.pdf
 10. https://www.self.com/story/how-different-are-naturally-occurring-sugars-really-from-added-ones
 11. https://www.augustahealth.com/health-focused/4-reasons-why-too-much-sugar-increases-heart-disease-risks
 12. https://scienceblog.cancerresearchuk.org/2017/05/15/sugar-and-cancer-what-you-need-to-know/
 13. https://www.mdanderson.org/publications/focused-on-health/FOH-cancer-love-sugar.h14-1589835.html
 14. https://www.heart.org/idc/groups/ahamah-public/@wcm/@sop/@smd/documents/downloadable/ucm_425988.pdf
 15. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5174153/
 16. com/science/article/pii/S0149763418308613