Soylenten en maaltijdvervangers

Soylenten en maaltijdvervangers

Hoe soja de voedingsindustrie ontwrichtte

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van solyenten - de vloeibare diëten, volledig vloeibare diëten of iets in die omtrek. Soylenten zijn de laatste tijd ook erg populair geworden met verschillende variaties.

De naam "soylent" werd oorspronkelijk gebruikt om te verwijzen naar maaltijden op basis van soja en linzen (soja + linzenils = soylent). De oorspronkelijke soylenten waren slechts een fictieve vermelding in Harry Harrison's roman "Make room! Make room!' in 1966. De naam soylent werd opnieuw vermeld in een film uit 1973.

Hoe is een fictieve naam zo groot en populair geworden?

 Vloeibare maaltijdvervangers zijn het resultaat van experimenten om het bereiden van maaltijden minder lastig te maken. Bijna iedereen voelt zich bedrogen als ze urenlang een maaltijd bereiden om die vervolgens in 10 minuten of misschien 30 minuten te nuttigen. Wel, we zijn niet de eersten die zo'n pijn ervaren. In het begin van de jaren 2010 begon een online gemeenschap te experimenteren met vloeibare voedingsoplossingen.

Deze groep van vroege soylent-ontwikkelaars en -onderzoekers bestond niet alleen uit laboratoriumwetenschappers. Het basisprincipe van soylent was - te vinden wat het lichaam nodig heeft en dat in een vloeibaar mengsel te leveren. Zo werden dus de eerste versies van soylent ontwikkeld. Natriummonofosfaat, bicarbonaat, kaliumchloride, maltodextrine. Dergelijke verbindingen, eenmaal gecertificeerd als noodzakelijk voor het lichaam, werden tot een mengsel gevormd en vervolgens geconsumeerd. Het mengsel werd vervolgens gedurende een bepaalde tijd uitgeprobeerd en getest, waarna de soylent-formule werd verfijnd, ditmaal rekening houdend met de vereiste nutriëntenverhouding.

Succesverhalen van mensen die het een maand, twee maanden, een trektocht, enz. hadden overleefd, begonnen zich te verspreiden. Deze verhalen van soylents succes kregen tractie. Het bedrijf Soylent werd op die manier opgericht door Rob Rhinehart. De tractie die het had gekregen leidde ertoe dat Soylent een van de zwaarst gecrowdfunde campagnes was. Nu staat het als de reus die het is in Silicon-valley voedsel technologie.

Soylent is nu een generieke naam geworden voor veel maaltijdvervangers omdat het een pioniersbedrijf is. Zoals Cola dat is voor frisdranken.

De oorspronkelijke soylentia waren beperkt tot vloeibare maaltijden. Nu worden echter maaltijdvervangers gebruikt als vervanging van normale maaltijden. Ze variëren van vloeibare diëten, maaltijdshakes, energierepen, soepen en verschillende vormen van dranken. Aanvankelijk werd ook de in Silicon Valley gecreëerde soylent sterk geassocieerd met de tech-industrie. De mensen die leven als aliens .... gekluisterd aan hun schermen tot diep in het midden van de nacht en zelden opstaan om maaltijden te bereiden. En als ze al aten, was het waarschijnlijk een pizza of een hot dog of iets van het fast-food afhaalmenu. Soylent was gekomen om de techneuten te redden die een groot risico liepen op een voedingstekort.

Nu worden soylents gebruikt door iedereen, iedereen, overal. De wereld is drukker geworden voor elk beroep, niet alleen voor computernerds. Iedereen voelt zich vermoeid en lui. Dus atleten, programmeurs, zeelui, wandelaars, managers, alleenstaande moeders, veganisten en bouwvakkers consumeren allemaal sojabonen en maaltijdvervangers.

Maaltijdvervangers hebben een enorme stap gezet sinds het begin van dit concept, dat aanvankelijk slechts fictief was. Innovatie, creativiteit en massale aanvaarding zijn de sleutel geweest.

Maaltijdvervangende shakes zijn tegenwoordig niet alleen bedoeld ter vervanging van vaste traditionele maaltijden. Ze zijn bedoeld om volledige voeding te leveren, wat elke dag zeldzamer lijkt te worden. Volledige voedingssupplementen kwantificeren alle opgenomen voedingsstoffen en zorgen ervoor dat elke portie voorziet in de vereiste dagelijkse inname. Door concepten te lenen van multivitaminen, supplementen voor bodybuilding en medische behandelingen, hebben bedrijven geconcurreerd om de gezondste en meest betaalbare sojalenten te produceren.

Top maaltijdvervangers worden gedefinieerd door:

  1.   Volledigheid

Het zou geen soylent zijn als het niet compleet was, toch? Vitaminfood bevat meer voedingsstoffen dan je regelmatig uit een dagelijkse maaltijd haalt. Het mooie is dat, in tegenstelling tot normale maaltijden waarvan de hoeveelheid voedingsstoffen niet nauwkeurig is gekwantificeerd, soylents hun voedingsfactor goed hebben. Elke opgenomen voedingsstof is gepland en toegevoegd in de aanbevolen verhoudingen, zodat u van geen enkele specifieke voedingsstof een tekort hebt.

Normale maaltijden, tenzij ze zeer evenwichtig zijn en de voedingsopties regelmatig worden afgewisseld, lopen het risico een tekort aan een of twee voedingsstoffen te vertonen. Vooral de microvoedingsstoffen zoals vitamine B12, foliumzuur en ijzer. Speciale groepen zoals veganisten en vegetariërs lopen een nog groter risico op een tekort als ze dit risico verwaarlozen.

Het opnemen van sojavoeding in uw voedingsplan kan het risico helpen verminderen en zelfs bijdragen tot het herstel van een tekort of een bijna-tekort.

  1.   Smaak en verzoeting

Sojoleerlingen staan ook bekend om hun vlakke, grondachtige smaak. Een eigenschap waar veel mensen een hekel aan hebben bij maaltijdvervangers. Met Vitaminfood is het echter een ander en beter verhaal. Vitaminfood is een van de weinige soylenten die geweldige smaken hebben. Chocolade, vanille, aardbei, bosvruchten en kokos. De lijst wordt nog groter voor proteïne isolaten en pre-workout formules.

Vitaminfood maaltijdvervangers gebruiken volledig natuurlijke smaakstoffen en geen kunstmatige smaakstoffen zoals in andere voedingsmiddelen. De natuurlijke smaken in onze sojabonen zijn in overeenstemming met ons doel om volledig natuurlijke gezonde maaltijdvervangers te produceren.

  1.   Duurzaamheid

Een ander geweldig concept en reden om van maaltijdvervangers te houden is hun "goed voor het milieu" motief. Vitaminfood maaltijdvervangers zijn 100% natuurlijk, wat de koolstofvoetafdruk van het fokken van vee voor vlees al vermindert. Het is nu een algemene waarheid dat de heerlijke steak of de barbecue meer kost dan waar je voor betaalt. Dat heeft een grote negatieve impact op het milieu.

Vitaminfood-soylenten worden echter biologisch geteeld bij kleinschalige boeren en het hele proces van teelt en productie leidt tot een veel kleinere koolstofvoetafdruk.

 

Vitaminfood - een ander soort soylent

100 % veganistisch, 100% organisch en niet genetisch gemanipuleerd, suikervrij en zonder kunstmatige toevoegingen. Wat u ziet op de voedingswaardetabel is wat u krijgt...niets minder maar waarschijnlijk een beetje meer. Top onder andere sojabonen ontwikkeld met International Food Standard accreditatie.

Vitaminfood is een soylent dat ontworpen is om de dagelijks benodigde hoeveelheden van de 27 essentiële vitaminen en mineralen te leveren. Vitaminfood als soylent of maaltijdvervanger moet ook genoeg koolhydraten en eiwitten leveren om de dag door te komen en genoeg voor de opbouw van spieren en weefselherstel. Voor de maaltijdvervangers bevatten de Vitaminfood soylent-varianten ten minste 33g eiwitten, 27 mineralen en vitaminen en gezonde langzame koolhydraten.

Vitaminevoedsel is goede brandstof die je de dag doorhelpt, goede dagen en slechte dagen.

Kies uit de vele soylenten uw maaltijdvervanger - Vitaminfood voor extra voeding. Naast de volledigheid volgens de FDA en IFS normen, is Vitaminfood een soylent dat meer te bieden heeft. Om te beginnen bevatten al deze voedingsstoffen fytonutriënten en 33g vezels.

Vitaminfood soylents bevat Maca wortelpoeder dat helpt de cognitieve functie te verbeteren. Als u op zoek bent naar sojabonen die een behoorlijk pakket van talrijke voedingsstoffen bevatten, betaalbaar zijn en heerlijk smaken... dan is Vitaminfood de maaltijdvervanger voor u.