Maca wortel: wat is het en wat zijn de voordelen van dit ingrediënt

Maca wortel: wat is het en wat zijn de voordelen van dit ingrediënt

Een uniek ingrediënt in alle shakes van Vitaminfood, is de macawortel. Het poeder van de macaplant – maca poeder – wordt in Vitaminfood verwerkt, omdat het veel positieve werkingen heeft en bevorderlijk is voor de gezondheid. En daarin is Vitaminfood uniek, want deze superfood is door onze concurrenten niet in hun shakes verwerkt!

Wat is maca precies?

Maca, dat in het Latijn Lepidium meyenii heet, komt oorspronkelijk uit het Andesgebergte in Peru. Maca is een tweejarige plant die als kruidachtig wordt omschreven en wordt voornamelijk verbouwd omdat de wortel van de plant een energieverhogende en geneeskrachtige werking zou hebben. Er zijn drie soorten maca, namelijk crèmekleurige maca, zwarte maca en rode maca. Deze verschillende soorten maca, zouden allemaal een andere werking hebben.

Wat zijn de kenmerken van maca?

Maca heeft bijzondere eigenschappen, die de wortel voedzaam en gezond maakt. Zo bevat de wortel maar liefst vijf keer meer eiwitten dan aardappel en vier keer meer vezels. Ook zitten er verschillende belangrijke mineralen in maca, zoals ijzer, magnesium, kalium, jodium en calcium. Daarnaast bevat maca verschillende vitaminen, zoals vitamine C, B1, B2, B3 en B6.

Wat zijn de effecten van maca?

Maca wordt dus met name verbouwd omdat de wortel een positieve werking heeft op de gezondheid. Maca is dan ook verkrijgbaar in poedervorm of in capsules (met name in natuurwinkels) of maca wordt, zoals bij Vitaminfood, verwerkt in voeding. Dat maca gezond is, staat vast. Maar welke effecten kan de wortel van deze plant dan allemaal hebben?

Er zit een verschil in de crèmekleurige maca, zwarte maca en witte maca. Waar de crèmekleurige maca met name als voedsel wordt gebruikt en geen specifieke invloed heeft op de gezondheid, schijnt de zwarte maca voor extra energie te zorgen. De rode maca zou een positief effect hebben op de prostaat en schildklier.

Al met al kent maca een hoop positieve werkingen op de gezondheid. Een aantal van deze effecten zijn de volgende:

– Een toename in energie
– En positief effect op de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen
– Vermindering van menstruatieklachten
– Een positief effect op de hormoonbalans
– Goed voor de huid
– Goed voor de botten en tanden
– Een positief effect op het libido
– Positief voor de spiermassa

Kortom, maca kent veel positieve werkingen op de gezondheid voor mannen en vrouwen. Dat is dan ook de reden dat we maca gebruiken in al onze maaltijdshakes!