Het geheime energie-ingrediënt van Vitaminfood

Het geheime energie-ingrediënt van Vitaminfood

Vitaminfood is brandstof, goede brandstof die het lichaam goed bedient en een goed gevoel geeft. Als krachtpatser voegen wij speciaal voor u een opwekkende energieboost toe. Wij zorgen ervoor dat u niet uitschakelt op het werk of in slaap valt tijdens de studie of voortijdig stopt met de training door het leveren van shakes voor energie en stemmingsverbetering.

De vegan shakes van Vitaminfood bevatten nootropics en een energieboost. Onze rol is ervoor te zorgen dat u de energie en de motivatie heeft om uw activiteiten tot een goed einde te brengen. Optimaal functioneren en goede prestaties op kantoor, op de baan en in de sportschool is ons gewenste resultaat.

Nootropica helpen de cognitieve prestaties te verbeteren door acties als geheugenbehoud en -verfrissing, creativiteit, focus en coördinatie te verbeteren.

Nootropics moeten:

 • Verbetering van het geheugen en het leervermogen
 • Beschermt de hersenen tegen chemische schade die kan ontstaan door gifstoffen.
 • Verbetert de hersenfunctie onder remmende omstandigheden die de zuurstoftoevoer of de coördinatie verstoren.
 • Veilig in gebruik en zonder bijwerkingen. Ze mogen niet giftig zijn. Een goede keuze moet ook de kans op verslaving of misbruik verminderen. 

Voorbeelden van nootropica zijn cafeïne, L-theanine, creatine, nicotine, Adderall, fenotropil, Ritalin en piracetam. De meeste van deze middelen zijn synthetisch of kunnen synthetisch worden vervaardigd. Adderall en piracetam zijn enkele van de meest misbruikte door productieve strijders voor uitgebreide studie of werksessies.

Meer natuurlijke opties zijn Ginkgo Biloba, Rhodiola Rosea en Bacopa Monnien. Er is ook geen risico om hiervan afhankelijk te worden.

Bovenaan de lijst staat Maca Wortel Poeder, dat is wat wij gebruiken. 

Maca is zowel een energieboost als een nootropicum. Maca is eeuwenlang beproefd en getest door de Peruanen in de eerste plaats en de wereld in de tweede plaats. Maca heeft de tand des tijds doorstaan en is ons selectieve ingrediënt geworden.

Nootropics en energieboosts werken het best met een slaap- en voedingspatroon dat het aanvult. Een goede slaaproutine helpt bijvoorbeeld misbruik te voorkomen en heeft een grote invloed op de effectiviteit bij inname. Slaap staat centraal om ervoor te zorgen dat je geen slaaf wordt van het middel dat je gebruikt. Het zorgt voor een gezonde ontwikkeling van de hersenen door rust te geven voor de volgende stresssessie.

Wat is het werkingsmechanisme van nootropica?

Nootropics verbeteren het functioneren en de capaciteiten van de hersenen door 

 • Het verbeteren van de metabolische routes van de hersenen.
 • Vermijd post opwinding crash van stimulatie 
 • Verbeteren neurotransmitter status
 • Vermindert stress en verhoogt de weerstand.
 • Helpt bij de bloedtoevoer naar de hersenen via de hersenboog.
 • Verbetert ook de levensduur van hersencellen, de signaaloverdracht en het herstel van versleten cellen.

Deze effecten helpen uw hersenen bij het voorkomen van mist en vermoeidheid. Mist en vermoeidheid kunnen leiden tot beoordelingsfouten, geheugenproblemen en weinig motivatie om bepaalde taken te volbrengen.

Acetylcholine is een chemische boodschapper (een neurotransmitter) die ervoor zorgt dat hersencellen met elkaar kunnen communiceren. Het is essentieel voor geheugen, focus, concentratie en mentale alertheid. Door de werking ervan te veranderen, kan de productiviteit van de hersenen aanzienlijk worden verbeterd.

De hersenen verbruiken normaliter meer calorieën dan enig ander orgaan. Een energieboost levert voldoende energie of verhoogt de omzetting van opgeslagen glycogeen naar glucose door de hersenen. Een goede energie-boost zal de hersenen dus zeer waarschijnlijk veel ten goede komen.

Maca is een multifunctioneel supervoedsel. In Vitaminfood suikervrije shakes dient het als een energieboost en een nootropicum. Deze combinatie levert de beste staat voor je hersenen.

Hoe bereikt maca deze effecten? 

Maca is een adaptogene plant, wat betekent dat het je lichaam het vermogen geeft om zich aan te passen aan of weerstand te bieden tegen negatieve externe factoren, zoals angst en depressie. Deze wortel stelt je lichaam in staat om alle externe effecten die je productiviteit belemmeren tegen te gaan. 

 1. Maca heeft ook een rijk aanbod aan metabolieten die de neurotransmissie verbeteren. 

Dit zijn mineralen als ijzer, calcium, zink, koper en kalium. Maca heeft een dichte toevoer van deze mineralen die een effectieve neurotransmissie mogelijk maken.

 • Neurotransmitters: Maca bevat aanzienlijke hoeveelheden van de aminozuren arginine: serine, histidine, asparaginezuur, glutaminezuur, glycine, valine, fenylalanine, tyrosine, en threonine.
 • Uithoudingsvermogen & energie: Maca wordt als voedingssupplement gebruikt door kracht- en duursporters om de proefprestaties te verbeteren.
 • Leren en geheugen: Inheemsen in de centrale Peruaanse Andes lieten hun kinderen van oudsher Maca eten om hun prestaties op school te verbeteren. Dit komt waarschijnlijk door het effect op acetylcholine.

Volgens onderzoek uit 2006 werkt de wortel van Maca rechtstreeks in op twee delen van de hersenen, de hypothalamus en de hypofyse, om de concentratie te bevorderen. Deze bestanddelen fungeren tevens als cofactoren en precursoren van belangrijke neurologische reacties en de synthese van neurotransmitters.

 1. Maca vermindert angst en depressie door het stimuleren van de stemming.

Maca heeft ook verschillende verbindingen die de neurotransmissie verbeteren. Macamide is de eerste, die anandamide nabootst en de effecten ervan, zoals gelukzaligheid, verlengt. Anandamide is verantwoordelijk voor een deel van het gelukzalige en goede gevoel.

Maca staat bekend om het verhogen van het libido, seksuele functie, en het verminderen van angst en depressie bij zowel mannen als vrouwen. Uit verder onderzoek blijkt dat dit gebeurt zonder de hormoonspiegels te veranderen.

 1. Maca beschermt de hersenen tegen schade door oxidatieve stress.

Het is een sterke antioxidant die ontgift tegen vrije radicalen. De aanwezigheid ervan in de hersenen wijst op de beschermende eigenschappen van maca-wortelpoeder. Het neutraliseert oxidatieve stress in de hersenen, voorkomt schade aan de neuronen en bevordert de neurogenese.

De energieboost

Vitaminfood wordt veel gebruikt door sporters en trainees vanwege het maca-bestanddeel dat de energie op de volgende manieren verhoogt:

 • Maca is een krachtpatser op voedingsgebied. Macawortel bevat een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen, waaronder glucosinolaten die het energieniveau sterk verhogen.

Andere bestanddelen die de stofwisseling in het lichaam verhogen zijn 10,5% eiwit, 8,5% vezels, 19 essentiële aminozuren, vitamine A, B1, B2, B3, C en D, de mineralen ijzer, magnesium, koper, zink, natrium, kalium en calcium.

 • Maca brengt de hormonen bij mannen en vrouwen in balans. Een van de geweldige dingen van de Peruaanse Macawortel is dat het niet "geslachtsspecifiek" is en even goed werkt voor zowel mannen als vrouwen als het gaat om het bereiken van hormoonbalans. Aanhoudende en verhoogde energie is het resultaat van een positieve balans van hormonen.

Aanvulling met Maca zou uw energieniveau moeten verhogen. De energie voelt natuurlijker aan dan een frisdrank of een energiedrank doet. Vitaminfood shakes geven dat goede energieke gevoel alsof je net wakker bent geworden.

Velen merken dat hun uithoudingsvermogen beter is en dat hun prestaties bij elke sport een boost krijgen met Maca.

Jongere biohackers die nootropics gebruiken, melden minder acne als ze Maca gebruiken. Ze zijn productiever en alles lijkt gewoon gemakkelijker. Oudere biohackers merken dat het gebruik van Maca hun de energie geeft waarnaar ze op zoek zijn. Zonder angst of kriebels, en zonder problemen met de bloeddruk.

Vitaminfood bevat een van 's werelds meest impactvolle supervoedsel dat al decennia en eeuwen resultaten oplevert. Het allerbeste voor je nootropische en energieboost. Krijg je 2 in 1, energie en nootropische boost, in een van Vitaminfood poedervormige producten.