Geen tijd om te koken? Check deze 5 tips!

Geen tijd om te koken? Check deze 5 tips!

We hebben tegenwoordig vrijwel allemaal een druk leven. Werk, studie, een gezin, sporten, vrienden en familie … Er blijft nauwelijks tijd over. Het is dan ook niet vreemd dat we soms weinig tijd overhouden om te koken. Als je thuis komt na een lange dag werken of een hele dag college, heb je bovendien niet altijd zin om nog in de keuken te staan. Daarom delen we in deze blog vijf tips om toch gezond te eten, ook al heb je weinig tijd!

1. Invriezen

Als je merkt dat je regelmatig weinig tijd hebt om te koken, kun je ervoor kiezen je maaltijden in te vriezen. Kook bijvoorbeeld op zondag voor drie dagen en vries twee porties in. Zo hoef je twee andere dagen niet meer in de keuken te staan. Het enige wat je hoeft te doen is de maaltijd uit de vriezer halen en deze op te warmen!

2. Shake

Heb je écht weinig tijd en wil je een gezonde maaltijd meenemen? Kies dan voor een van onze maaltijdshakes. Vitaminfood bevat meer maar liefst 27 voedingsstoffen. Omdat de shakes boordevol vitaminen en mineralen zitten, kun je ze met een gerust hart als ontbijt, lunch en/of diner drinken. Zo krijg je alle energie binnen die je nodig hebt en hoef je niet in de keuken te staan! Je maakt de shake in no time klaar; je hoeft enkel wat schepjes Vitaminfood met melk (of soja-, haver-, amandel- of kokosmelk) yoghurt of eventueel water te mengen en je bent klaar.

3. Bestellen

Moet je onverwachts overwerken of ben je met vrienden aan het borrelen en krijgen jullie trek? Je hebt niet altijd de mogelijkheid (of zin) om te koken. Gelukkig kun je ook eten bestellen! Er zijn tegenwoordig heel veel bedrijven waar je eten kunt bestellen. Naast de traditionele Thuisbezorgd, kun je ook bij bedrijven als Deliveroo en Uber Eats een gezonde maaltijd bestellen.

4. Kant-en-klaar maaltijden

Een bekende oplossing als je wel tijd hebt om langs de supermarkt te gaan, maar niet genoeg tijd (of gewoon geen zin) hebt om te koken: de kant-en-klaar maaltijden. Veel mensen denken dat kant-en-klaar maaltijden altijd ongezond zijn, maar dat is zeker niet het geval. Bij veel supermarkten kun je gezonde maaltijdsalades of stoommaaltijden halen.

5. Snelle gerechten

Als je geen zeeën van tijd hebt, maar wel langs de supermarkt kunt gaan en een kwartiertje in de keuken wilt staan, zijn er veel oplossingen! Je kunt bijvoorbeeld een lekkere salade, noodles met groenten en eventueel kip of een lekkere wrap maken. Je zult zien dat je bij veel van deze gerechten nog geen kwartier in de keuken hoeft te staan.

We hopen dat bovenstaande opties je helpen als je weinig tijd hebt om te koken. Ben je benieuwd naar onze maaltijdshakes? Probeer dan eens een van onze bekendste smaken: aardbeivanille of banaan!