De rol van Vitaminfood in de strijd tegen Covid-19

Het staat al vast dat Vitaminfood maaltijdvervangende shakes een belangrijke rol kunnen spelen in uw gezondheid. Is het nu niet nog beter dat het zou kunnen helpen bij het bestrijden en afhouden van het SARS-Cov2 virus. Vitaminfood complete voeding zou het verschil kunnen zijn dat u nodig heeft om eerlijker te zijn dan de algemene bevolking. Laten we eens kijken hoe.

 

Vitamine D is hier de doorslaggevende factor. Verscheidene recente studies, alle in de loop van dit jaar uitgevoerd, hebben aangetoond dat er een significante correlatie bestaat tussen de gemiddelde vitamine D-spiegel en het aantal gevallen van COVID-19 in de onderzochte populatie. Deze correlatie strekt zich ook uit tot het aantal gevallen waarvoor intensieve verzorging nodig is en het aantal sterfgevallen.

 

Dit betekent dat de juiste hoeveelheid vitamine D en een goede timing van de supplementen je kunnen behoeden voor rampen. Vitaminfood maaltijdshakes geven je de juiste hoeveelheid Vitamine D om je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen te krijgen, naast je dieet.

 

Voordelen van vitamine D bij Covid-19

 

Deze "zonneschijnvitamine" is sinds lang bekend om zijn doel sterke botontwikkeling. Het is nuttig bij de absorptie van calcium en fosfor en het gebruik daarvan door het lichaam. Het is ook aangetoond dat het een rol speelt bij de preventie van bepaalde soorten kanker.

 

Eerdere studies hebben ook aangetoond dat vitamine D het Acute Respiratoire Distress Syndroom vermindert. Het voorkomt acute infecties van de luchtwegen en gevaarlijke complicaties van de luchtwegen.

Wat betreft de onderzochte Covid-19 patiënten, had Vitamine D het volgende effect:

  1. Aan degenen aan wie een zeer krachtige vorm werd toegediend, was het aantal patiënten dat intensieve verzorging nodig had aanzienlijk lager, evenals de sterftecijfers.
  2. Patiënten met voldoende vitamine D hadden minder kans op gevaarlijke complicaties in een gevorderd stadium van de infectie, zoals ademhalingsmoeilijkheden, bewusteloosheid en hypoxie
  3. Mensen met een tekort lopen een grotere kans om besmet te raken. Zij hebben 54% meer kans om besmet te raken bij blootstelling dan mensen met voldoende vitamine D.
  4. Supplementen zijn het doeltreffendst als ze in een vroeg stadium worden toegediend, voordat de ziekte verergert.

 

Vitamine D-tekort

 

De gezonde en normale hoeveelheden vitamine D zijn in de onderstaande tabel aangegeven:

           

Niveau

Resultaat bloedonderzoek

Laag

30 nmol/l of 12 ng/ml of minder

Adequate

50 nmol/l of 20 ng/ml of meer

High

125 nmol/l of 50 ng/ml of meer

 

(nanometers per mol of nanogrammen per milliliter)

 

De medische gegevens tonen aan dat Vitamine D-tekort vooral in Europa en Noord-Amerika wijdverbreid is. Zelfs in die landen waar de meeste zuivelproducten verrijkt zijn met Vitamine D, voldoen de mensen nog maar zelden aan de noodzakelijke hoeveelheid Vitamine D. Maar liefst 50% van de Europeanen lijdt aan een Vitamine D-tekort.

 

Speciale groepen zoals ouderen en zwaarlijvigen hebben er meer last van. Ouderen hebben een tekort tot 80% en zwaarlijvige mensen hebben tot drie keer de normale hoeveelheid nodig. Bij ouderen vermindert de degeneratie van de huid de efficiëntie van de vitamine D-productie, waardoor er een tekort aan D3 ontstaat. Bij zwaarlijvige mensen bindt het grote aantal vetcellen zich aan de vitamine D, waardoor deze niet in de cel terechtkomt waar hij nodig is.

 

Deze groepen zijn bijzonder vatbaar voor tekorten en de gevolgen van een tekort. Dit is zo extreem dat verschillende artsen pleiten voor vitamine D-suppletie en verrijking van gewone producten als brood en melk. Landen als Zwitserland, Spanje en Italië werden specifiek genoemd als landen met een groot tekort.

 

Haal wat Vitaminfood voor Vitamine D

 

Zou je echter kiezen voor verrijkte producten, dan krijg je daar veel meer gifstoffen en ongezonde ingrediënten uit binnen. Dit zal het effect van Vitamine D hoogstwaarschijnlijk teniet doen, omdat hetzelfde product dat verrijkt ook het immuunsysteem afbreekt.

 

Haal Vitaminfood in huis, de gezonde maaltijdvervanger voor uw Vitamine D-boost. Vitamine D-suppletie is een universeel advies, zelfs gegeven door leiders van de Wereldgezondheidsorganisatie en prominente onderzoekers en artsen.

 

Het tekort neemt toe tijdens het winterseizoen door de verminderde blootstelling aan zonlicht. Met alle bewolking en de tijd die in de winter binnen wordt doorgebracht, is het bijna onmogelijk om het natuurlijke zonlicht voor Vitamine D3 binnen te krijgen. Deze D3 is de meest voorkomende vorm van Vitamine D die door de huid wordt gesynthetiseerd, maar dit wordt bemoeilijkt door de winterse omstandigheden en aanpassingen. Vitaminfood is er om u deze winterperiode te helpen.

Je moet je vitamine D-supplementen toevoegen voor immuunbescherming en Vitaminfood is een geweldige manier om dit doel te bereiken.

 

Vitamine D als hormoon

 

Vitamine D is een hormoon dat de nieren produceren en dat de calciumconcentratie in het bloed regelt en van invloed is op het immuunsysteem. Het is ook bekend onder de namen calcitriol, ergocalciferol, calcidiol en cholecalciferol. Van deze vormen is cholecalciferol (D3) de vorm waar artsen zich het meest op richten als ze het vitamine D-gehalte in het bloed meten. Vitamine D heeft zijn werking door zich te binden aan een eiwit (de vitamine D-receptor). Deze receptor is aanwezig in bijna elke cel en beïnvloedt veel verschillende lichaamsprocessen. 

 

 

Vitamine D-suppletie ter voorkoming van acute luchtweginfecties: systematische review en meta-analyse van gegevens van individuele deelnemers

Dit blijkt uit een studie die is uitgevoerd op basis van gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde proeven met suppletie met vitamine D.

De resultaten waren afkomstig van meer dan 10.000 deelnemers tussen 0 en 65 jaar. Vitamine D-suppletie verminderde werkelijk het risico op acute luchtweginfecties onder de deelnemers. In subgroepanalyses werden beschermende effecten gezien bij degenen die de reguliere dosis vitamine D kregen, tot een drempelwaarde waarboven het effect niet werd waargenomen.

Van degenen bij wie het effect werd waargenomen, ondervonden degenen met een ernstig tekort de meeste voordelen, terwijl degenen met normale hoeveelheden het effect ook ondervonden, maar in mindere mate. 

De supplementatie werd veilig geacht voor de deelnemers; minder dan 0,1% van de deelnemers vertoonde gevolgen, die echter mild en van korte duur waren, zoals braken.

Uit observationele gegevens blijkt dat er een oorzakelijk verband en een correlatie tussen deze twee factoren bestaat. Er bestaat een onafhankelijk verband tussen lage serumconcentraties van vitamine D3 en gevoeligheid voor ARDS.

 

ACTIEMETHODE

Vitamine D-interactie met zijn receptoren in immuuncellen moduleert het aangeboren en verworven immuunsysteem in reactie op de invasie van bacteriële en virale pathogenen.

25-hydroxyvitamine D ondersteunt de inductie van antimicrobiële peptiden in reactie op zowel virale als bacteriële stimuli. Dit induceert bescherming tegen pathogenen in de luchtwegen en hun ontwikkeling in de bovenste luchtwegen. Van vitamine D-metabolieten is ook bekend dat zij andere aangeboren antimicrobiële effectiemechanismen, waaronder inductie van autofagie en synthese van reactieve stikstofintermediairen en reactieve zuurstofintermediairen.

  1. Beheersing van cytokinestorm, dat is het vrijkomen van te veel eiwitten in het bloed, te snel. Dit leidt vaak tot Acute Respiratory Distress Syndrome dat in de meeste gevallen sterfte veroorzaakt. Vitamine D moduleert het serum CRP, het reactieve eiwit dat deze levensbedreigende aandoening voorkomt.
  2. Reguleert de angiotensine-route en vermindert de werking van ACE2.

Renine wordt door de juxtaglomerulaire cellen van de nier afgescheiden als reactie op een verminderde doorbloeding van de nier. Het zet plasma-angiotensinogeen om in angiotensine I, dat vervolgens door het angiotensine-converterend enzym wordt omgezet in angiotensine II. Angiotensine II leidt tot een verhoogde water- en natriumreabsorptie in de nier en tot vaatvernauwing. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat vitamine D het renine-angiotensine systeem reguleert.

Het renine-angiotensinesysteem beïnvloedt ontstekingen en immuniteit, en door dit systeem te reguleren helpt vitamine D het immuunsysteem gezond te houden.

  1. Anti-inflammatoire werking -Vitamine D onderdrukt het immuunsysteem niet, maar moduleert het door ontstekingen te verminderen.

Recent werd ontdekt dat vitamine D een belangrijke rol speelt in de modulatie van het immuun/ontstekingssysteem door de productie van ontstekingsbevorderende cytokines te reguleren en de proliferatie van ontstekingsbevorderende cellen te remmen, die beide cruciaal zijn voor de pathogenese van ontstekingsziekten. Bij acute infecties en auto-immuunziekten wijzen voorlopige aanwijzingen op een belangrijke rol van vitamine D-suppletie bij het verlagen van het ziekterisico.

Van vitamine D [1,25-dihydroxyvitamine D; 1,25(OH)2D] is aangetoond dat het immunomodulerende activiteit heeft, en er is eerder gesuggereerd dat de vitamine een beschermend effect zou kunnen hebben tegen COVID-19

 

Vitamine D-suppletie verminderde het risico op het doormaken van minstens één acute luchtweginfectie. Subgroepanalyse toonde aan dat dagelijkse of wekelijkse vitamine D-suppletie zonder extra bolusdoses bescherming bood tegen acute luchtweginfecties, terwijl regimes met grote bolusdoses dat niet deden. Onder degenen die dagelijks of wekelijks vitamine D kregen, waren de beschermende effecten het sterkst bij degenen met een ernstig vitamine D-tekort bij aanvang, hoewel degenen met een hogere 25-hydroxyvitamine D-concentratie bij aanvang ook voordeel ondervonden. 

Een ander Seneca onderzoek, uitgevoerd op Europese locaties

 

"De Seneca studie toonde een gemiddeld serum vitamine D van 26nmol/L in Spanje, 28 nmol/L in Italië en 45 nmol/L in de Noordse landen, bij oudere mensen [3]. Ernstig tekort wordt gedefinieerd als een serum 25(OH)D lager dan 30nmol/L [3]. In Zwitserland zijn de gemiddelde vitamine D-spiegels 23 (nmol/L) in verzorgingstehuizen en in Italië is bij 76% van de vrouwen ouder dan 70 jaar een circulerend niveau van minder dan 30nmol/L vastgesteld [3]. Dit zijn landen met een hoog aantal gevallen van COVID-19 en de vergrijzende bevolking is de groep met het hoogste risico voor morbiditeit en mortaliteit met SARS-Cov2.

Martineau AR et al concludeerden in een meta-analyse dat vitamine D-suppletie veilig was en bescherming bood tegen acute luchtweginfecties. Zij beschreven dat patiënten met een ernstig vitamine D tekort het meeste voordeel ondervonden [5].

Concluderend vonden we significante verbanden tussen vitamine D-niveaus en het aantal COVID-19 gevallen en vooral de mortaliteit veroorzaakt door deze infectie. De meest kwetsbare bevolkingsgroep voor COVID-19 is ook degene met het grootste tekort aan vitamine D."

 

Conclusie

Er is afdoend bewijs dat vitamine D een belangrijke rol speelt bij de preventie en bestrijding van acute ademhalingsziekten, zo ook bij het Coronavirus. Een deel van dit bewijs is gedeeld en meer studies om dit te verifiëren worden gedaan.

Vitamine D-suppletie is een advies van topgezondheidsleiders en Vitaminfood is er om u daarbij te helpen. Laat het u vandaag nog bezorgen en voel u zekerder over uw immuunsysteem en de veiligheid van uw longen.