Calorieën wiskunde: een gids voor vetverlies

Doelen voor vetverlies en gewichtsbeheersing zijn gebaseerd op het basisprincipe van calorie-inname versus verbrande calorieën. Die eenvoudige rekensom is de basis van alle gewichtsproblemen.

Vitaminfood is uw betrouwbare hulp bij calorieberekening en vetverlies. Wij hebben onze calorieën uitgerekend zodat het voor u gemakkelijker is. Bij Vitaminfood bieden we een grote verscheidenheid aan afslankshakes. Gebruik onze veganistische shakes om gewicht te verliezen. De afslankshakes zijn er in verschillende smaken en is 100% suikervrij. Dit is het ideale spul en je wilt het niet missen om gewicht te verliezen.

Misschien worstelt u met afvallen, het verminderen van extra vet, of het op gewicht blijven nadat u uw doelen hebt bereikt. Gefeliciteerd! Als dat laatste u beschrijft. Velen zouden het onderweg hebben opgegeven. Laten we het nu niet verknoeien aan het eind door de wiskunde te vergeten die je daar heeft gebracht. Als je je doel nog niet hebt bereikt, zet je dan schrap want dit is de basis voor je begrip van gewichtsverlies. 

De uitleg is bedoeld om de juiste mentaliteit voor uw gewichtsverlies op te bouwen en u te helpen om te gaan met veel twijfel over de invloed van voeding op uw gewicht. Als je het goed aanpakt, zul je nooit meer in de war raken over calorieën. Je zult ook vastberadener zijn met je voedingsdoelen.

Energie-uitgaven 

Calorieën zijn de energie die gebruikt wordt om je lichaam en al zijn activiteiten aan te drijven. Deze calorieën kunnen worden verkregen uit glucose in je lichaam, gemetaboliseerd vet, of afgebroken eiwit. Extra calorieën hebben betekent dat je lichaam meer heeft dan het kan gebruiken. Het grootste deel van dit extra wordt dus omgezet in opslagstoffen, wat glycogeen kan zijn of vet dat in je vetcellen wordt afgezet.

Het extra is wat we normaal gesproken moeten vermijden of proberen op te gebruiken voor ons gewichtsverlies. Bij gewichtsbehoud is het gewoon vermijden dat je te veel extra calorieën binnenkrijgt. Voor gewichtsverlies moet je de meeste extra calorieën verbranden die als vetlagen zijn opgeslagen.

Het hoofddoel is om meer te verbruiken dan je elke dag verbruikt. Gewichtsverlies is meer energie verbruiken dan je binnenkrijgt. Vraag je je af waarom je meer binnenkrijgt als je al een overschot hebt? Natuurlijk heeft je lichaam een overschot dat opgebruikt moet worden, maar het is niet kant-en-klaar. Je moet dus genoeg calorieën binnenkrijgen die worden opgenomen als suiker; meestal glucose.

Deze opgenomen energie zal worden gebruikt bij de omzetting van het extra vet tijdens het metabolisme, wat een energievragend proces is. Je investeert dus energie om nog meer energie te verbruiken. Het consumeren van voldoende calorieën is essentieel voor het verbranden van vet. Alles minder dan 1200 calorieën zou voor bijna elke volwassene te weinig zijn. De specifieke hoeveelheid varieert ook naar gelang je activiteitsniveau en leeftijd.

Teweinig eten is zeer schadelijk en kan onherstelbare schade toebrengen aan je metabolisme. Het is ten zeerste aangeraden om voldoende calorieën in te nemen tijdens een dieet om gewicht te verliezen. Onze epic shakes bevatten minimaal 400kcal per portie. U kunt het ook aanpassen aan uw doel en zorgen voor de juiste voeding.

Calorietekort

Met al die calorieactiviteit; calorieën die binnenkomen en veel die verbrand worden, moet je streven naar een calorietekort in je inname. Dit betekent dat wat je inneemt minder is dan wat je lichaam nodig heeft. Het lichaam wordt dus gedwongen om zijn bronnen aan te spreken en de extra opgeslagen calorieën te gebruiken om aan de lichaamsbehoeften te voldoen. 

Hierdoor nemen de vetreserves in het lichaam geleidelijk af, omdat ze voortdurend worden gebruikt om in de energiebehoefte te voorzien. Het eindproduct is dat veel van het extra vet wordt opgebruikt en de vetlagen worden schoongeveegd; niet schoon, maar sterk verminderd tot alleen nog gezonde hoeveelheden. Doe dit goed en boem! Je hebt je droomlichaam. Zie je hoe makkelijk wiskunde is? 

Deze situatie is het tekort. Een goed calorietekort is ongeveer 250 tot 500. Dit houdt je gezond en voorkomt overbelasting van het lichaam. Daarboven kan het metabolisme problemen gaan geven en ernstige gevolgen gaan hebben. Beneden dit tekort zullen de resultaten bij volwassenen lang op zich laten wachten en gemakkelijk verstoord worden door een kleine afwijking in je dieet.

  Hoe krijg je een calorie tekort? 

  • Verhoog uw activiteit door te sporten en te trainen zonder een overeenkomstige verhoging van uw calorie-inname
  • Verminder uw calorie-inname

 Gewicht en calorieën bijhouden

 Tracking helpt je om op de hoogte te blijven. Zie jezelf als een account manager en je moet bijhouden welke middelen er binnenkomen en welke er uitgaan. Hoe beter u dit doet, hoe gemakkelijker het is om problemen met accounts op te lossen en de voortgang op te volgen. 

 U moet twee belangrijke gebieden meten:

  1. De eerste heeft te maken met uw maaltijden. Je moet het aantal calorieën dat je binnenkrijgt afmeten met een maatbeker voor ruwe ingrediënten of een weegschaal. Je kunt ook fitness tracking apps gebruiken waarmee je alles kunt loggen wat je hebt gehad.

Log alles in, van je vaste maaltijden tot je vloeibare calorieën en elke passieve snack die je neemt. 

Vooral als je calorietekort dichter bij de ondergrens ligt, kan dat heel gemakkelijk omvallen met veel drank en passief eten. 

Gedetailleerd zijn maakt je meer verantwoordelijk voor je rekening en kan helpen bij het bereiken van je doel. Het betekent niet dat je moet stressen over je maaltijden, maar log gewoon alles in wat je neemt. De frisdranken en werkkoekjes kunnen al de verandering zijn die je nodig hebt in sommige minder ernstige gevallen. 

  1. Het tweede gebied heeft te maken met uw lichaamsafmetingen. Dit is meestal het gewicht, de taille, het vetgehalte, de magere lichaamsmassa.

Als je je gewicht meet, kan een weegschaal erg obsessief zijn. Ze kunnen je ook afschrikken en je moreel enorm schaden. Onthoud dat een langetermijndoelstelling voor het gewicht het beste is, omdat het betere eetgewoonten aanleert en duurzaam is.

De resultaten kunnen ook erg traag zijn, dus obsessief bezig zijn met een weegschaal is geen goede keuze. Doe het om de 2 dagen, misschien wekelijks. Doe het op een vast tijdstip van de dag, want het gewicht schommelt sterk op een dag.

U kunt ook meetlint gebruiken voor uw taille, armen en voeten en buik. Foto's in één outfit zijn een andere goede optie. 

Sectie samenvattend: het vaststellen van je totale dagelijkse energie-uitgaven(TDEE's) is een goede eerste stap die helpt je doelen te stellen. Dit houdt in dat u uw basale metabolische snelheid (in rust) bepaalt en vervolgens uw activiteit in rekening brengt door gebruik te maken van activiteit. Dit moet ook regelmatig worden gecontroleerd en herzien naarmate je meer gewicht verliest.

Meten van lichaamsvet - enkele tests die nuttig kunnen zijn bij het meten van uw lichaamsvet zijn: huidplooimeter/ 9-puntskalibertest, bio-elektrische impedantie, meten van de lichaamsomtrek, hydrostatisch wegen en multi-compartimentmodellen. Sommige van deze tests zijn duur en vereisen de vaardigheid van een ervaren arts en deskundigen. 

Duurzaamheid van het dieet

Dit is waar wij om de hoek komen kijken. Voeding is de specialiteit van Vitaminfood en we hebben al vele trotse klanten naar hun gewichtsbeheersingsdoelen geleid. 

Voor elk dieet om af te vallen is duurzaamheid net zo belangrijk als de effectiviteit ervan. Als het dieet niet duurzaam is, waarom zou je het dan kiezen. 

Met Vitaminfood kun je je macro's beheren omdat we alle micronutriënten voor je hebben uitgezocht. Onze vegan maaltijdvervangende shakes bevatten alles in precies de juiste porties. Bij ons kan je nooit een tekort hebben.

Dit zal ook een grote rol spelen in uw gewichtsbeheersing. Eet wat je lekker vindt en ondersteun toch je doel. Verander van een dieetmentaliteit naar een levensstijlmentaliteit. Gewichtsbeheersing is een levensstijl, geen dieet. Als je niet genoeg moeite doet om dit uit te zoeken, zul je snel weer terug zijn waar je begon.

Echt! Je wilt al die 100 pond en 70 kilo aankomen! Alles terug winnen en opnieuw beginnen. Een dieet brengt je daar en houdt je daar. Terugglijden naar je oorspronkelijke staat is waar en heel gemakkelijk, maar verliezen is moeilijk. Dus zorg voor een maaltijdplan dat je kunt omzetten in een levensstijl. 

Een goed dieet is een dieet dat is:

  • Gezond - heel, natuurlijk, minimale bewerking en geen schadelijke ingrediënten zoals sommige winkelproducten.
  • Compleet - bevat niet alleen de macronutriënten die u nodig hebt in de porties die u nodig hebt, maar ook alle mineralen en vitaminen.
  • Portie - gecontroleerd - alles op je bord moet in de juiste hoeveelheden zijn. Het bord moet ook van een gunstige grootte zijn, niet een die aanzet tot overeten. Ten minste 30% eiwit, 40% vet en 50% koolhydraten. Dit varieert afhankelijk van je dieet; Keto, Paleo, carb-cyclen, Mediterraans, etc. Maar het moet voldoen aan de portie-eisen die worden aanbevolen voor het door jou gekozen dieet.

Portie gecontroleerde diëten 

Een doeltreffende manier om uw calorie-inname te beheersen is portie-gecontroleerd diëten. Dit houdt in dat u slechts specifieke hoeveelheden van een macronutriënt eet. Dit kan zijn als percentage van het totale dieet of in verhouding tot uw totale calorie-inname.  

Verschillende diëten ondersteunen dit, met inbegrip van de keto en paleo diëten die gewichtsverlies doelen te ondersteunen met bewijsmateriaal zweven rond sociale media en andere dieet-specifieke blogs.

 

  • Bij het keto-dieet worden minder koolhydraten gebruikt en wordt de vetinname verhoogd tot 80% van de totale calorie-inname. Dit wordt verondersteld om het lichaam beter aan te passen aan het verbranden van vet. Dit zou helpen bij het verminderen van uw taille en wordt ondersteund door tonnen van bewijs. Het is een grote tweak in uw macronutriënt verhouding en moet niet overhaast worden opgepakt. Vraag advies aan een geregistreerde diëtist voordat u zulke drastische veranderingen doorvoert.
  • Paleo diëten zijn vaak eiwitrijke diëten. De meeste granen en verwerkte suiker zijn geëlimineerd en het dieet is rijk aan verse groenten en fruit, noten en mager vlees gemaakt van natuurlijk gras. Men gelooft dat dit dieet naast gewichtsverlies ook ongelooflijke gezondheidsvoordelen oplevert.

 

Vitaminfood diëten hebben de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor al uw macronutriënten en vooraf berekende portieporties om u te helpen uw boekhouding op orde te houden. 

Maaltijden 

Recente studies en enkele oudere uit 2013 hebben aangetoond dat de thermogenese als gevolg van het dieet 's ochtends hoger is. De deelnemers die hun zwaarste maaltijd 's ochtends aten, registreerden tot tweeënhalf keer meer gewichtsverlies dan degenen die hun zwaarste maaltijd 's avonds aten. 

De werking van de alvleesklier neemt ook af naarmate de dag vordert, waardoor het grootste deel van het voedsel dat 's avonds wordt opgenomen, wordt omgezet in vet voor opslag in plaats van te worden gemetaboliseerd. Daarom moet je eetschema worden afgestemd op je circadiane ritme. Eet overdag meer en 's avonds heel weinig.

De nacht biedt ook een goede gelegenheid om te oefenen met intermitterend vasten gedurende 10-14 uur. Al deze effecten ontstaan doordat je 's morgens de grootste porties eet, 's middags minder en 's avonds de minste. Het aantal calorieën dat ongebruikt in je maag ligt wanneer je metabolisme laag is, vermindert tot bijna nul. Op die manier worden meer calorieën verbruikt en minder opgeslagen. 

Dit schema ondersteunt uw algemene gewichtsplannen omdat ook het slaapschema wordt verbeterd.

Spierverlies en hoe het te behouden

Ongewenst verlies van spiermassa naast het gewenste vetverlies is een veel voorkomend verschijnsel. Vooral voor massale gewichtsverlies doelen, is het bijna onvermijdelijk. Het moet gewoon gebeuren om je doel te bereiken. U kunt het echter binnen redelijke grenzen houden. 75% vetverlies en 25% spierverlies is een goede limiet, 80% vetverlies en 20% spiermassaverlies is haalbaar en nog behoorlijk indrukwekkend ook.

Eiwitinname heeft een grote invloed op het behoud van gezonde spiermassa tijdens het gewichtsverliesproces. De 40-30-30 regel is een eenvoudige regel die voorschrijft dat het eiwitgehalte 30% van uw totale calorie-inname moet zijn. De 40 is voor koolhydraten en 30 voor vet. 30% eiwit is hoger dan de normale 15-25% en kan gevolgen hebben voor mensen met een verminderde lever of nieren, dus wees voorzichtig. Deze hoeveelheid zal ervoor zorgen dat uw lichaam voldoende spieren behoudt.

Bestel wat Vitaminfood met een ongelooflijke 33g proteïne per portie. Hiermee ben je volledig ingedekt voor je gewichtsverliesdoelen.

Slaap en gezonde lichaamsbeweging zijn even belangrijk als uw eiwitinname. Slaap en beweging hebben invloed op de hoeveelheid die wordt vastgehouden en op de kwaliteit van wat wordt vastgehouden. Neem voldoende rust en doe wat aan lichaamsbeweging, ook al was dat geen onderdeel van uw plan.

Hoe lang moet ik plannen?

Gewichtsbeheersing is een totale verandering van levensstijl. Streven naar binnen en buiten in een paar maanden is een misplaatste en slecht doordachte gedachte. Het is beter om langetermijndoelen te plannen en rekening te houden met onderhoud.

Maak het je gemakkelijk en tijd zal geen probleem zijn. Een abonnement op Vitaminfood is een goede optie. De gemakkelijkste doelen vereisen vaak meer dan zes maanden voor gewichtsverlies en meer voor management en het herintroduceren van extra porties voedsel voor onderhoud. 

Neem uw abonnement en laat ons beginnen aan deze transformatie.